top of page
  • Forfatterens bildeBente Helene Schei

Beskrivelse av sittestillinger i yoga

Oppdatert: 24. apr.

YOGA helt enkelt! Foto. Nicki Twang


Det er flere sittestillinger du kan bruke i yoga. Både når du gjør enkelte øvelser men også når du gjør pusteøvelser eller mediterer. Hovedpoenget er at du sitter komfortabelt, med en rett rygg slik at du har mulighet til å puste åpent og fritt.


Skredderstilling


Sittestillinger i yoga - Bente Helene Schei

Sitt på gulvet med bena i kors slik at de ikke ligger oppå hverandre. Knærne så langt ned mot gulvet som mulig, og ryggen er rett. For de fleste vil det være nødvendig å bygge opp under baken med en pute eller et sammenbrettet teppe. Bygg opp så mye at du kjenner at du sitter avslappet og knærne kommer ned mot gulvet.

 

Diamantstilling


Sittestillinger i yoga - Diamantstilling - Bente Helene Schei

Sitt på knærne og med stortærne mot hverandre. Hælen litt ut til siden slik at de danner en skål til baken. Sett deg ned i denne skålen.

 

Dette er en fin stilling for å få en balansert og rett rygg. Den kan være vond fordi det blir et press på leggen og vristen.

 


Sitte på stol

 

Sittestillinger i yoga - sitte på stol - Bente Helene Schei


Sitt på en vanlig spisestol med relativt hardt sete. Sitt slik at du har hele baken på setet og hele fotsålene på gulvet. Du skal ikke lene deg bakover men sitte med rett rygg. Har du behov for støtte i ryggen kan du legge en pute i korsryggen.17 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page