top of page
  • Forfatterens bildeBente Helene Schei

Beskrivelse av sittestillinger i yoga

Oppdatert: 17. jan.

YOGA helt enkelt! Foto. Nicki Twang


Det er flere sittestillinger du kan bruke i yoga. Både når du gjør enkelte øvelser men også når du gjør pusteøvelser eller mediterer. Hovedpoenget er at du sitter komfortabelt, med en rett rygg slik at du har mulighet til å puste åpent og fritt.


SkredderstillingSitt på gulvet med bena i kors slik at de ikke ligger oppå hverandre. Knærne så langt ned mot gulvet som mulig, og ryggen er rett. For de fleste vil det være nødvendig å bygge opp under baken med en pute eller et sammenbrettet teppe. Bygg opp så mye at du kjenner at du sitter avslappet og knærne kommer ned mot gulvet.

 

DiamantstillingSitt på knærne og med stortærne mot hverandre. Hælen litt ut til siden slik at de danner en skål til baken. Sett deg ned i denne skålen.

 

Dette er en fin stilling for å få en balansert og rett rygg. Den kan være vond fordi det blir et press på leggen og vristen.

 


Sitte på stol

 Sitt på en vanlig spisestol med relativt hardt sete. Sitt slik at du har hele baken på setet og hele fotsålene på gulvet. Du skal ikke lene deg bakover men sitte med rett rygg. Har du behov for støtte i ryggen kan du legge en pute i korsryggen.14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

3 yogaøvelser alle kan klare

3 yogaøvelser alle kan klare! Grunntanken bak Bentes yogaundervisning er at yoga er enkelt. Selv med litt yoga kan du få stor uttelling.

Grunnleggende pusteteknikk

YOGA helt enkelt! Foto. Nicki Twang Pusten din og hvordan du bruker denne er et sentralt og viktig element i utførelsen av yoga. Det er skrevet i en gammel indisk tekst: “Life is the period between on

コメント


bottom of page