Yogalærer

Bente Helene Schei har drevet med yoga mer enn 25 år. Hun har 3,5 års utdanning fra Yogalærerskolen i Norge, og har etterutdanning i yoga for gravide og deltatt på retreater i Norge og i utlandet. Hun holder kurs og foredrag gjennom Senter for Klassisk Yoga og har holdt kurs på Jar i mer enn 10 år.

 

Bente utdannet seg til jurist ved Universitetet i Oslo, men opplevde at det var vanskelig å finne tid til å kombinere jobbkarriere med familieliv, helse og trening. Yoga ble løsningen. Yogaen bidro til fysisk og psykisk styrke og overskudd, og gjennom kurs og undervisning har Bente kunne dele dette med andre.

 

Bente ønsker å gjøre yoga tilgjengelig for alle som er interessert. Klassisk yoga favner hele mennesket; både kroppen og sinnet involveres gjennom fysiske stillinger, pusteteknikker, mental trening, avspenning og meditasjon. Den store bredden av øvelser og teknikker betyr at alle vil kunne finne noe de liker og behersker på det nivået de er.

 

Grunntanken bak Bentes yogaundervisning er at yoga er enkelt. Det finnes nær sagt ingen grenser for hvem som kan gjøre yoga, eller hvor og når det kan gjøres. Selv med litt yoga kan du få svært stor uttelling.

Mobil: + 47  91 16 61 70

E-post: bente.schei@sfky.no

Medlem av Norsk Yogalærerforbund

 

Yogalærer Bente Helene Schei

Bøker om yoga

Yoga for glede og energi - Bente Helene Schei

Yoga for glede og energi - utgitt 2019 på Cappelen Damm

Ønsker du å lære mer om yoga og meditasjon? Er du nysgjerrig på effekten av de ulike øvelsene og leter etter praktiske råd og tips?

Yoga for glede og energi er for deg som har gjort litt yoga tidligere. Her finner du programmer med yogaøvelser og meditasjons- og pusteteknikker. Programmene kan følges helt eller delvis, alt etter hvor lang tid du har til rådighet, hvordan dagsformen er, eller hvor mye du ønsker å arbeide med deg selv.

Bente går nærmere inn på yoga som livsstil og forklarer filosofien bak. I yoga er målet å bli bevisst, slik at du klarer å være til stede i de valgene du til enhver tid må ta. Du får en egen ro og tilstedeværelse. Yoga for glede og energi gir deg muligheten til å arbeide med deg selv og din bevissthet, slik at du kan ta mer kontroll over livet. Programmene varer fra 10 til 90 minutter, men kan lett tilpasses og justeres. 

Lettfattelige og illustrerte programmer for blant annet

. Bevegelighet og styrke
. Stressreduksjon og avspenning
. Konsentrasjon og tilstedeværelse

 

Yoga helt enkelt, Bete Heen Schei

Yoga helt enkelt! utgitt 2017 på Cappelen Damm

Her fokuser Bente på det helt enkle i  yogaen og gir deg de gode konkrete øvelsene og programmene du kan følge hjemme. Boken inkluderer øvelser for hele kroppen med programmer fra 10 til 90 minutter. I tillegg til de generelle programmene, får du egne programmer med øvelser som hjelper mot plager med mage og tarm, nakke og rygg, balanse og konsentrasjon. 

Boken har enkle trinn-for-trinn-beskrivelser av stillingene, og de er tydelig beskrevet og illustrert med bilder. I tillegg til å beskrive hvordan stillingene utføres, forklarer forfatteren hva du skal være oppmerksom på, hva du skal passe på og hva som er virkningen av stillingene. 

 

© senter for klassisk yoga  - orgnr 995 404 621 - info@sfky.no  - 91 16 6 1 7 0  ww.senterforklassiskyoga.no

  • Soundcloud Social Ikon
  • Instagram Social Ikon