top of page

Praktisk informasjon

Yogamatte og pledd

Ta med deg din egen yogamatte og et pledd. Pleddet bruker du under avspenning og som støtte i enkelte fysiske stillinger om du har behov for det. Har du glemt matte eller pledd er dette til utlån i salen. Etter lån vasker du matten med mattevask som du finner i salen. Ønsker du å vite mer om matter og kvalitet, ta kontakt med yogalærer.

Yogatøy

Du har på deg lette ledige klær som ikke strammer i livet. Vi jobber fortrinsvis barbeint, men om du ønsker å ha sokker på går det helt fint. 

Mobiltelefon

Mobiltelefonen skal være skrudd helt av eller på flymodus. Sørg for at ikke vibrasjon eller andre lyder er på.

 

Kom tidsnok

Vi starter presis. Kommer du for sent til timen, så venter du på gangen i ti minutter før du går inn. Da forstyrrer du ikke i innledende avspenning. 

Parfyme

En naturlig følge av å jobbe med yoga er at man blir mer sensitiv for lukter. Unngå derfor å ta på deg parfyme før en yogatime.

Stille i salen

I selve yogasalen er det stille. Det er stille før vi starter og etter at yogatimen er over. Grunnen er at du skal jobbe med oppmerksomhet og konsentrasjon og har behov for stillhet rundt deg. Det betyr at du ikke prater i salen og lager minst mulig lyder/bråk i salen. Ute på gangen kan du prate så mye du ønsker både før og etter timen.

Spise før yogatimen

Har du mulighet til å unngå et tungt måltid før yogatimen er det fint. 

Kjenn hvor grensen din går

Det viktig at du selv kjenner hvor grensene går. Det skal ikke gjøre vondt å gjøre yoga. Det kan være svært ubehagelig når man ligge i en strekk, men vondt skal det ikke gjøre. Da går du ut av stillingen. Har du skader eller begrensinger av noe slag, så tar du hensyn til det. 

Et sterkt verktøy

Å gå innover i seg selv kan være uvant for mange. Å  jobbe med kroppsbevissthet, pust og energistrømmene i kroppen gjennom de fysiske øvelsene kan føre til reaksjoner. De kan være positive eller negative, små eller store. Ta gjerne kontakt med yogalærer om du har behov for det.

bottom of page