top of page
info@sfky.no + 47 91166170

Kurs i klassisk yoga og meditasjon
høst 2023

Oppstart 29. august

Sted

Steinerskolen på Grav / Jar

Grav Grådsvei 5, 1357 Jar​

 

 

Transport: 

Gode parkeringsmuligheter bak låven i Grav Gårdsvei, og i Tollef Gravs vei.

T- bane til Østerås, Jar eller Bekkestua

+ 15 - 20 minutter gange.

Viderekommende

Tid

Tirsdager FULLTEGNET / venteliste

kl 18.30 - 20.15

 

Onsdager FULLTEGNET /venteliste

kl 18.30 - 20.15

Varighet

29.08 - 07.11 / 10 ganger. 

Det er ikke kurs i uke 40 som er høstferie.

30.08 - 08.11 / 10 ganger. 

Det er ikke kurs i uke 40 som er høstferie.

Sted

Eurytmisalen, Steinerskolen på Jar  

Pris

Pris: 3.390,-

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som har god erfaring med klassisk yoga gjennom en jevn praksis i minimum ett år (to fulle kurs). Du har arbeidet med de klassiske yogaøvelsene og fullstendig yogapust, og har erfaring med Nadi Shodan, Bastrika og Ojaiipust. Du ønsker å fordype deg i de klassiske stillingene, pusteteknikker og meditasjon og arbeide med konsentrasjon og tilstedeværelse. 

 

Hva lærer du?

Nå vil du både fordype deg i stillinger som du kjenner fra før og få mer erfaring med de klassiske yogastillingene. Disse påvirker energisystemet i større grad og utdyper fokus og konsentrasjon. I yogaens kroppsbilde er chakraene (energisentrene) av stor betydning for utviklingen av potensialet i oss og opplevelsen av å leve i balanse med oss selv.

​​

Vi jobber med meditasjonen "Den lille Adjapa Djap", pusteøvelser som Nadi Shodan, Bastrika og humla, samt fordypning i solhilsen og andre fysiske øvelser. Hver time innledes og avsluttes med en veiledet avspenning. Det vil også bli undervist i Yoga Nidra som er en dybdeavspenning som går over en halv time. 

For hver sesong velges det ut et tema der vi går i dybden og setter fokus på en spesiell øvelse eller tema.

Litt øvet / enklere yogapraksis / neste oppstart vil bli januar 2024

Tid

Onsdager 

kl 17.30 - 19.00

Varighet

høst 2023 / 8 ganger. 

Det er ikke kurs i uke 40 som er høstferie

Sted

Eurytmisalen, Steinerskolen på Jar  

Pris

2.845,-

Hvem passer kurset for?

Kurset passer for deg som har gjort litt yoga tidligere enten på kurs / drop in her eller hos andre, og du har lyst til å komme litt videre i din yogapraksis. De klassiske øvelsene er rolige og vanskelighetsgraden avpasses til der du er i bevegelighet og styrke. Det er ikke nødvendig å være myk eller godt trent. Har du lette skader eller begrensinger skal dette normalt ikke være til hinder. Kurset passer for både menn og kvinner. Det er en nedre aldersgrense på 16 år.

Hva lærer du?

Vi jobber med grunnleggende  yogaøvelser og -teknikker og følger en naturlig progresjon gjennom kurset. Vi jobber spesielt med bevegeligheten i kroppen gjennom strekkøvelser, kjernemuskulatur, øvelser for rygg og nakke og balanseøvelser for å stimulere og bedre balanse og konsentrasjon. Du får en grundig gjennomgang av solhilsen som er yogastillinger satt sammen i en serie.

 

Du vil lære fullstendig pusteteknikk og pusteøvelser som Nadi Shodan, Ojaiipust og Bastrika. Disse pusteteknikkene har alle til felles at de vil kunne redusere følelsen av stress og uro i koppen og gjøre deg mer konsentrert og til stede i deg selv og der du er. 

Hver time innledes og avsluttes med en veiledet avspenning. 

bottom of page